Wednesday, January 31, 2007

Test

Sent på onsdagskvällen testar jag för första gången det här som kallas blogg. Förhoppningsvis så kommer jag duktigt att sätta på pränt mina upplevelser "over there".

Så vad ska jag göra... Jo jag ska flytta till San Francisco ett halvår och jobba som innovationsreporter, vad det nu betyder? Jag har fått ett stipendium för journalister av Vinnova, innnovationsmyndigheten i Sverige. Det betyder att jag och fyra andra svenskar, tre finnar och två pakistanier ska jobba på nyhetsredaktioner i USA. Vi kommer från olika håll, en är teknikireporter, en vetenskapsreporter, en politikreporter, jag är ekonomireporter osv.
Det vi ska göra är att jobba med innovationsjournalistik - som på något sätt sammanför de olika disciplinerna...nja en förklaring kan finnas här: http://www.innovationjournalism.org/ (klicka på fliken About). Här kommer också en kritisk röst: http://mattsson.blogspot.com/2006/04/innovationsjournalistik-vad-r-det.html

I vilket fall är det innovationer jag ska försöka skriva om under ett halvår på CNET News.com, www.news.com. Det är en webbpublikation om teknik, "Technology, news and business reports".

Nu väntar jag bara på min biljett in i landet. Inget visum än, men kanske i morgon. En förhoppning jag har haft varje dag när jag öppnar min vita brevlåda och...nähä inte i dag heller...