Monday, June 11, 2007

Studieresa till DC och NY

I slutet av maj var InJo-gruppen på studieresa i Washington DC och New York! En innehållsrik och intressant mix av Sveriges ambassad och National Academy i DC samt olika pulikationer i NY.
Anders Frick: frilansjournalist, Marie Alpman: Ny Teknik, Turo Uskali: visiting scholar at Stanford University och Tina Magnergård Bjers: TT står på en balkong i House of Sweden, svenska ambassaden i DC där också svenska företag huserar. Här är vi på besök på Office of Technology som jobbar med att informera Sverige om vad som händer i USA.

House of Sweden "by night"

I NY besökte vi IEEE Spectrum, ingenjörsförbundets tidning, där Anders Frick har jobbat under sin InJo tid. Efter det åkte vi vidare till Time Inc. och Fortune. Det var en annan värld, jämfört med CNET News.com där jag jobbar.


Vi pratade med en journalist som rapporterar om Kina. Internet var grekiska för henne, "I have enough workwith reporting". Det verkar som om världen står stilla där.


Jag var bara tvungen att ta en bild av en intern bilboard på Fortune, där de planerar på papper vad som ska hända online (Nutgraph och Strutgraph är java-språk?) ???!!!


Gruppen utanför Bloombergs. Ja, vad ska man säga. Jag måste medge att jag var imponerad av Bloombergs. Flådig byggnad med en öppen planlösning. Skärmar överallt med den senaste börsinformationen, tv-studios, konstverk och you name it...

No comments: