Monday, July 9, 2007

Publicerat: Generation Y

I går hade jag två grejer på CNETs front door hela dagen, mitt fotogalleri från iPhone Developers Camp och en artikel - eller det som CNET kallar newsmaker vilket betyder en Q&A med en intressant person - om Generation Y.

Ett spännande ämne!

Generation Y är unga vuxna, tonåringar och barn fodda 1980 (kan variera) och framåt som är pa väg in i eller redan är i arbetslivet (särskilt i USA där unga börjar jobba tidigare än i Sverige). De har generellt en annan inställning till jobbet, livet och sig själva och forändrar arbetsplatserna.

De har växt upp med datorer och teknik är en naturlig del av deras liv. De är vana vid att få positiv feedback från sina foraldrar och har ett gott självfortroende. De vill ha flexibla arbetstider och balans mellan jobb och fritid. De ser mer till resultat än process, medan deras foräldrars generation - Baby Boomers - gärna vill ha mycket möten och diskutera allt innan de kommer till ett beslut.

Generation Y skiljer sig från Generation X och Baby Boomers på manga plan. Ett är vilken kommunikationsmodell de använder. Baby Boomers gillar att fysiskt träffas och att prata i telefon, Generation X föredrar mobiltelefon och e-mail, medan Generation Y chattar, SMS:ar och kommunicerar via MySapce eller Facebook. Därfor kan det ibland vara svårt att kommunicera mellan generationerna.

Allt det har är saklart generaliseringar och allt är individuellt.

Läs mer i min newsmaker här!

No comments: